Молоде подружжя фермерів з Тернопільщини вирощує 20 сортів органічного батату

0 5 059

Назар та Оля Палагнюк із селища Товсте, що на Тернопільщині два роки тому створили сімейну органічну ферму “Ecobatat”. Тут вони вирощують батат різних сортів та розсаду з нього, пише SEEDS.

Наразі подружжя вирощує близько 20 сортів органічного батату, кожен з яких має свій смак та колір. Про це Назар та Оля написали на сторінках ферми у соцмережах.

Крім цього молоді фермери створили власний асортимент страв з батату: панкейки, млинці, мафіни, торти, різні варіанти обжарювання, батат фрі, начинка до пиріжків, котлети, брауні, млинці, печибататво, пудинги та багато іншого.

Читайте також: Професійне зберігання та переробка – вимушений крок для фермерів України, щоб не збанкрутіти, коли овочі знов подешевшають

За освітою Оля – еколог. Вона добре знає про вплив сучасного сільського господарства на ґрунти і здоров’я людей. Тому разом з чоловіком вирішила не використовувати жодної хімії у своїй справі та дотримуватися виключно принципів органічного землеробства.

«Найголовнішою ознакою того, коли треба садити батат є температура ґрунту, вона має бути не менше 16 градусів і вдень, і вночі. Зазвичай, це кінець травня-початок червня», — діляться фермери.

За словами господині, ще одним важливим моментом є відсутність загрози зворотних заморозків. Навіть найменший холод – це стрес для батату, тож він може і не загинути, але вже не дати врожаю або дати мінімум.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!