Тепличники Полтавщини переходять на вирощування мініовочів
Саме у лютому фермерка з Полтавщини Олена Ковальова закладає теплиці з ранніми овочами. Господиня добре знає, на що зараз попит – найбільше потребують мініовочів.
Мініовочі вигідно вирощувати великими партіями. Їх скуповують кафе і ресторани. Вони підходять для заморожування і маринування.
За розміром овочі менші, але торгувати ними вигідніше. Фермер має вибір: продати мініогірки по 60 гривень за кіло або дочекатися, поки виростуть, і віддавати по 10 гривень.
“Вирощую помідори, огірки, баклажани і кабачки. Але улюблениця — цукрова кукурудза сорту Мініголд. Дозріває за 15 тижнів. Качани довжиною 10 сантиметрів зручно вживати у сирому вигляді чи маринувати”, – розповідає Олена Ковальова.
Також господиня висіває баклажан сорту Патіо бейбі. Дає плоди завдовжки 5 см. На кущі їх до 20 штук. Це компактний сорт, виростає до пів метра.
“З куща маю 20 плодів, які дозрівають за півтора місяця. Подібно вирощую і кабачки Ізі пік грін. Вони за 50 днів після посіву мають довжину 20 сантиметрів, що дуже зручно для консервування. Ці овочі можна вирощувати у контейнерах на балконах і на городі”, – каже Олена Ковальова.
SEEDS.org.ua за інформацією Gazeta.ua
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!