Мікрогрін по-одеськи: як вирощувати 14 різновидів рослин

0 1 196

П’ять років тому одесит Іван Воробйов захопився ідеєю здорового харчування, так дізнався про популярний у Європі мікрогрін і вирішив спробувати виростити самостійно. Сьогодні у чоловіка в підвалі справжній город. Є паростки горошку, гірчиці, капусти, буряку тощо. Все це чоловік пророщує просто на підносах. Детальніше на SEEDs.

Наприклад, уже за тиждень після проростання ростки редьки можна додавати до салату чи будь-яких інших страв або й просто їсти без нічого. Іван каже, що смакують паростки не гірше за плоди.

«У мікрозелені є цікавий нюанс, якщо взяти паростки томата, то у перших двох листочків буде насичений смак томата. А коли вже томат виріс у великий кущ, то якщо спробуєте листя з куща — смаку томату не буде».

Зараз у чоловіка — 14 видів рослин.

Після кількох експериментів Іван помітив, що смак і аромат мініатюрних рослин залежить від кількості води, температури та освітлення в приміщення. Тому, над кожною поличкою з мікрогріном чоловік встановив вентилятор і спеціальні різнокольорові лампи.

Паростки і на смак приємні і для здоров’я корисні – про це кажуть лікарі. Мініатюрна зелень має набагато більше поживних речовин, ніж доросла.

Хрусткі паростки Іван додає майже до кожної страви. Каже, що найбільший вплив від мікрогріну відчувається на зубах.

«Коли приходжу до стоматолога, він мені заздрить, каже, тому що я вживаю мікрозелень у мене в порядку зуби».

Іван має намір випустити збірку рецептів смузі з мікрогріну.

SEEDs  за матеріалами РанокЗІнтером

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!