Мармурова солодка кукурудза продається краще, ніж звичайна
Солодка кукурудза в Україні залишається нішевим продуктом, але має всі шанси стати мейнстрімовою культурою, оскільки має значний потенціал. Наразі в нашій країні таку кукурудзу вирощують на площі 12 тис. гектарів, утім за сприятливих умов аграрії могли б вирощувати до 300 тис. гектарів цієї культури. Фермери вже почали активно цікавитись нею, повідомляє SEEDS.
“Фермери Володимир та Тетяна з Хмельницької області вже не один рік займаються вирощуванням сільськогосподарської продукції в тому числі кукурудзи. В цьому сезоні вони спробували крім традиційно жовтої кукурудзи посіяти на 3-х сотках Мармурову (2 тисячі насінин) з жовтими та білими зернами та не прогадали. Завдяки сприятливим погодним умовам, підживленню добривами та наполегливій праці фермери зібрали відмінний врожай. Розмір качанів був 21-22 см. На ринку качани Мармурової значно швидше продавались ніж звичайна жовта”, – йдеться на сторінці компанії-виробника солодкої кукурудзи “Мнагор” у Facebook.
Сорт “Мармурова” э найбільш ранньостиглим гібридом. Його вегетаційний період триває 70-72 дні. Така кукурудза характеризується високим вмістом цукру та великим розміром початків (довжина близько 22 сантиметрів). “Мармурова” має гарний товарний вигляд, зерно на початку двох кольорів білого (25%) та жовтого (75%).
Читайте також: У 25 разів може зрости виробництво солодкої кукурудзи в Україні: чому варто почати вирощувати культуру вже сьогодні?
Середня норма споживання солодкої кукурудзи для дорослої людини становить 34 кілограми на рік. Українці за рік з’їдають в середньому лише 3,5 кілограма цього корисного продукту. Для порівняння, в США середній обсяг споживання становить 17 кілограмів на рік.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!