Мануфактура смаколиків з Харківщини виготовляє дивовижне варення із червоного перцю
Спеціалістка Близнюківської селищної ради, що на Харківщині, Олена Шаріпова заснувала власне підприємство — мануфактуру смаколиків «Трипівень», пише SEEDS.
Найпопулярніше з її виробів — варення з червоного перцю: воно солодке, але з гірчинкою, трошки полум’яне.
Ідея зародилася після повномасштабного вторгнення росії, коли жінка повезла дітей до родичів на Волинь у безпечне місце. У першу чергу це були пошуки місцевої ідентичності, чогось такого, що б людей приваблювало і запам’ятовувалося. Як у Львові є кава, у Близнюках — варення з перців.
Читайте також: Школяр з Вінниччини самотужки розводить овець, зароблені гроші віддає на автівки для ЗСУ
Усі інгредієнти місцеві, близнюківські: помідори, перці, часничок, мед, духмяні трави. Ну от хіба прованські трави в рецептах не звідси.
«Почалися мої чаклування на кухні. Рецепт від куми, ідеї з інтернету, власні кулінарні фантазії, і в результаті з’явилася мануфактура ковбойських солодощів «Трипівень», — розповіла Олена виданню ШоТам.
Крафтовому виробництву лише кілька місяців. Готують тут у вільний час. Про прибуток поки не говорять: можуть продати одну баночку на тиждень, а можуть три за день. Тож іще навіть у нуль не вийшли після придбання сушарки для помідорів.
Втім, цей маленький бізнес уже має благодійну складову: частину коштів від продажів Олена віддає односельцям, які плетуть сітки для військових. Чоловік Олени Рустам майже 10 років як боронить Україну від російських загарбників.
Запрошуємо фахівців аграрного бізнесу взяти участь у Відкритій Міжнародній конференції: СТАЛИЙ АГРОБІЗНЕС: “ТРАДИЦІЇ.НІШІ.ЕКОПРАКТИКИ.ТЕХНОЛОГІЇ”
Конференція відбудеться 14.02.2024 в рамках виставки “АГРОВЕСНА“ о 12:00 у Київському МВЦ.
УЧАСТЬ БЕЗКОШТОВНА ЗА УМОВИ ПОПЕРЕДНЬОЇ РЕЄСТРАЦІЇ
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!