Малинову пастилу без цукру виготовляють фермери на Івано-Франківщині

0 1 106

Малиновий бізнес родини Княгицьких із села Липівка на Івано-Франківщині почався зі справи для душі й тіла. Коли у подружжя народилася донька, вони вирішили висадити кілька кущів малини, щоб дівчинка могла гратися в саду та куштувати корисні смаколики. За п’ять років родинна плантація малини розрослася до одного гектара, повідомляє SEEDS.

Коли Княгицькі вирішили займатися ягідним бізнесом, їм бракувало підтримки від оточуючих.

“Були проблеми не стільки з висаджуванням малини, скільки з тим, що у тебе не вірять люди. Немає у людей віри в те, що наша земля може дати якесь задоволення, віддачу. А я не тільки думаю інакше – я переконаний у цьому”, – розповідає Віталій Княгицький.

Раніше фермери продавали лише малину, цього року вперше спробували приготувати пастилу. Смаколик вийшов натуральним та корисним, адже зовсім не містить цукру.

Для приготування пастили Тетяна Княгицька використовує малинове та яблучне пюре і мед. Потрібно подрібнити малину, довести яблука до кипіння, зробити з них пюре і все це змішати з медом. Пастилу формують тонкими листами і сушать у сушці для фруктів.

Завдяки малиновій плантації Княгицьким вдалося реалізувати дві мети – створити невеликий сімейний бізнес та забезпечити доньку корисними ягодами і цікавим дозвіллям.

“Задоволений, коли бачу, як моя донька радіє, бігаючи серед кущів малини, а не сидить вдома в місті за ґаджетами. Вона перебуває на природі, допомагає нам і навчається, адже спостерігає за всіма виробничими процесами, уже може навіть дорослих цьому повчити”, – говорить Віталій Княгицький.

SEEDS за матеріалами Суспільне Карпати

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!