Майстриня з Київщини створила унікальне кавове печиво  без цукру, пшеничного борошна та консервантів

0 52

Кавав може бути не тільки приємним напоєм, а й головним інгредієнтом унікальних авторських смаколиків. Саме таке кавове печиво виготовляє майстриня з Київщини Олена Тиндик, пише SEEDS.

В Україні печиво «Мадлен», яке має французьке коріння, отримало нову рецептуру і тепер не містить ані пшеничного борошна, ані цукру, ані консервантів.

Читайте також: На Вінниччині фермер виготовляє їстівні стаканчики з яблучних відходів  

«Взагалі, «Мадлен» — це французьке печиво. Його особливість в тому, що випікають таке печиво у формі мушлі. З одного боку це просто печиво, з іншого воно покрите шоколадною глазур’ю. Я взяла це як ідею, але у моєму печиві і шоколад повністю власного виробництва, і рецептура теж моя.

Я не тільки шоколад готую власноруч, а й особливе тісто, – використовую тільки кукурудзяне борошно. У якості жирів додається тільки лляна і гарбузова олія. Замість цукру – стевія. Виходить суперкорисний продукт з додаванням нашого місцевого екологічного продукту – гарбузового насіння. І, звісно, мелена кава», – розповідає Олена Тиндик.

І це не залишки після приготування кави і не розчина кава з банки, – для печива використовується тільки натуральна мелена кава, розповідає майстриня. Саме з кави і починалася власна справа Олени Тиндик.

«Я кавовий технолог, вже 21 рік в кавовому бізнесі. Перед самою війною я звільнилася з посади директора і пішла у власну справу. Під час війни відкрила ФОП і заснувала свою торгову марку «Містер Кава», зараз вона стрімко розвивається.

Все починалося просто з кави. Потім з’явився крафтовий шоколад з меленою кавою. Тепер ми виробляємо ще й крафтовий шоколад, печиво «Мадлен» та цукерки, які не містять цукру, замість нього додаємо стевію», – говорить майстриня.



Таке печиво можна сміливо назвати дієтичним, говорить Олена Тиндик, оскільки сама кава зовсім не містить калорій, так само як і стевія. Це натуральна продукція, без консервантів. Однак через це вона не має довготривалої терміну придатності. У магазинах таке ексклюзивне печиво не знайдеш, – придбати його можна хіба що на виставках, ярмарках або по замовленню через інтернет сторінку торгової марки «Містер Кава».

Хоч кава стрімко зросла у ціні, попит на неї та на кавові смаколики не зменшився, каже Олена Тиндик.

«Ціна, дійсно, піднялася, але люди не торгуються. Люди йдуть за якістю, не зважаючи на ціну. Ми маємо постійних покупців і щодня з’являються нові. Це унікальна авторська продукція», – говорить майстриня.

Зважаючи на популярність кавових крафтових новинок Олена Тиндик не збирається зупинятись і планує створювати нові, ще смачніші та корисніші рецепти з додаванням кави.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!