Майстриня з Черкас виготовляє крафтове варення за давніми сімейними рецептами
Варення з гарбуза, апельсина, лимона, полуниці та смородини виготовляє черкащанка Альона Юрчук. Своє захоплення сприймає як відпочинок та медитацію.
Своє перше варення готувала для родини із полуниці та смородини за рецептами мами та бабусі:
“У мене мама смачно готує варення, тому класичні рецепти я використовую її. Мама розповідала, що бабуся готувала варення на відкритому вогні в казанах, і тоді не було баночок щоб закривати. Вона заливала варення в глечики і просто папірцем накривала”.
Нещодавно Альона почала експериментувати із поєднанням смаків. Так з’явилося варення із яблук, кориці та селери, а згодом – із гарбуза та апельсина.
«Мені дуже сподобалось, і, якщо чесно, це фаворит варення моєї дитини і я його дуже люблю. А моя дитина не їсть гарбуза взагалі. Як я його не готувала, вона не хоче. Тоді я вирішила його якось замасковувати тим, чим вона любить. Так з’явилося в мене варення «гарбузовий апельсин», – розповідає майстриня.
Варення черкащанка, готує зі свіжих та натуральних продуктів:
“У мене рецепти швидкого приготування, я намагаюся не варити варення більше 20 хвилин, щоб в ньому зберігалися вітаміни. Ну і деякі компоненти я додаю лише в кінці приготування. Тому що деякі не можна варити від початку”.
Для кожної банки з варенням Альона Юрчук готує спеціальну етикетку, на якій вказано назву і вагу продукту: “Також я склад вказую на етикетці. Коли я варю варення і його закриваю, то пишу вже дати, коли воно зварене”.
Споживати варення майстриня рекомендує до дванадцяти місяців, а якщо зварене на фруктозі, то зберігати слід до пів року.
SEEDS.org.ua за інформацією Суспільне Черкаси
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!