Майстерня крафтових шоколадних виробів працює у Запоріжжі
Чотири роки тому працівниця відділу закупівель Юлія Колесникова із Запоріжжя вирішила кардинально змінити діяльність і заснувала власну справу – крафтову майстерню шоколаду “Mag Nitt”, повідомляє SEEDS.
Сьогодні у закладі готують десятки видів смаколиків та проводять майстер-класи, але вдалося налагодити справу не відразу, зізнається Юлія. Утім десятки еспериментів і кілограмів зіпсованого шоколаду не були втрачені дарма – жінка навчилася варити смачний шоколад та винайшла унікальні рецепти солодощів, йдеться на сторінці Програми USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО.
“У нас у майстерні ми готуємо шоколад на різноманітні смаки: є без цукру, на меду, є виготовлений на стевії, з горіхами, з ягідками, зі спеціями, комбіновані плитки. Великий асортимент смаків і різних форм”, – розповідає власниця “Mag Nitt”.
“Близько двох років ми експериментували з рецептами, перш ніж шоколад перестав бути схожим на кашу. Взагалі-то це чимось схоже на створення скульптури — один невірний рух, одна крапля води — і партія зіпсована. Колись так сталося з кількома кілограмами для майстер-класу. Втім, такий “невдалий” шоколад був чудовий на смак, але ще потрібно було працювати зі структурою: він мав гарно виглядати, не надто кришитися й не бути пластиліновим. Зрештою результатом цих експериментів став мій авторський рецепт шоколаду з медом, який підійде для поціновувачів більш м’якої текстури”, – зазначила Юлія Колесникова.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!