Лосось, вирощений в лабораторії, з’явиться в ресторанах до кінця цього року
Американський стартап Wildtyp, що спеціалізується на вирощуванні клітинної риби в лабораторії, має амбітні плани – вже до кінця року постачати штучний лосось в ресторани японської кухні, повідомляє SEEDS.
Існує два типи штучних замінників риби та морепродуктів. Перші – це ті, що виготовлені з рослин, водорослей чи навіть грибів. Другі – вирощені в лабораторії з клітин справжньої риби. Саме другий варіант пропонує Wildtyp. У компанії запевняють, що завдяки технологіям вирощування смак клітинного лосося не відрізняється від смаку справжньої риби.
Тепер вихід клітинної риби на американський ринок – лише питання часу.
“Ми будемо комерційно готові до запуску продажів уже до кінця цього року. Наші перші продукти з’являться в американських суші-ресторанах, як тільки ми завершимо важливі нормативні обговорення з Управлінням з контролю за продуктами та ліками (FDA), які тривають з 2019 року”, – зазначив у коментарі для FoodIngredientsFirst співзасновник компанії Ар’є Ельфенбейн.
Читайте також: Штучну рибу та морепродукти виготовляють з допомогою грибів
Найближчим часом у Wildtyp планують розширити асортимент та продавати не лише лосось, а й інші види клітинної риби та морепродуктів.
“Вивчивши, який результат ми матимемо з лососем, плануємо врешті -решт розширитися для виробництва інших морепродуктів. Ми хотіли переконатися, що наш флагманський продукт є чимось дійсно особливим, перш ніж переходити до інших видів морепродуктів, і ми дуже близькі до цієї мети”, – зазначає Ар’є Ельфенбейн.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!