Квасоля вибивається в “цариці” українського експорту серед нішевих культур
Квасоля має стабільно високі експортні ціни та надзвичайно високу маржинальність. Про це розповів представник компанії “Агролідер” Олександр Назаришин під час конференції “Нішеві культури. Проблеми і перспективи 2019”, яку організувало “ПроАгро”.
За його словами саме квасоля для них стала основною експортною культурою. Крім квасолі компанія експортує гірчицю, нут, сочевицю, льон і готову продукцію з них. Частину культур підприємство вирощує самостійно, частину – закуповує в місцевих фермерів.
Компанії вдалось налагодити експорт у більш ніж 15 країн Європи, країни Північної та Південної Америки, Близького Сходу та Африки.
Про нюанси вирощування кольорової квасолі розповіла Христина Горстка, директор з експорту компанії “Геліос-1”. За її словами, для компанії нут і сочевиця вже не є нішевими, адже маржинальність їхнього вирощування останнім часом впала.
Водночас ціни на кольорову квасолю, зокрема на сорт ДаркРед, який вирощує “Геліос-1”, на міжнародному ринку залишаються стабільними. Компанія вирощує бобову на площі 200 га під зрошенням, а її врожайність становить 2,7-3 тонн/га. Вирощену продукцію експортують переважно до країн ЄС.
SEEDS.org.ua виступав інформаційним партнером конференції “Нішеві культури. Проблеми і перспективи 2019”
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!