Кримчанин заснував під Черкасами родинну сироварню
У 2015-му році Февзі Саліджанов разом із дружиною та дітьми переїхав на Черкащину з Криму. Спочатку винаймали житло в Черкасах та Корсуні, потім придбали будинок у Шполянському районі, де і заснували родинну сироварню.
Ранок Февзі розпочинається із поїздки по молоко до сусіднього села. Його придбав 90 літрів. Каже, готуватиме сир Сулугуні. Сири зберігають в холодильниках. Є тут і бринза, і різновиди твердих італійських сирів. Рецепти беруть в інтернеті.
“Наші родичі жили в Карпатах. Там був один сировар, він робив Швейцарські тверді сири. Брат мені надіслав відео. Я теж вирішив спробувати зробити такий сир. Лише для себе, і в думках не було займатись цим. Брат прислав, ми спробували. Для нас твердий сир – це було взагалі щось. Потім вирішили продавати. Купив молока, зробив декілька головок сиру і люди розкупили”, — пригадує Февзі початок родинної справи.
А потім сироваріння захопило – додає Февзі. Нині щотижня вони виготовляють 12 видів сирів.
“З мінусів – це тільки те, що постійно занятий! Постійно є якась робота! Але з іншого боку, мені це подобається, я завжди в теплі і затишку, діти при мені. Я не їжджу на заробітки кудись далеко”, — розповідає він.
SEEDS.org.ua за інформацією Суспільне Черкаси
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!