Крафтярі з Житомирщини почали виготовляти норвезький сир

0 503

«Домашня сироварня Борейко», яка знаходиться в Андрушківській громаді на Житомирщині, має в своєму асортименті 5 видів сиру: качота з пажитником, мармуровий сир, сир гриль, шевр у спеціях та палички сулугуні, пише SEEDS.

Нещодавно тут з’явилася новинка — сир Брюност. Про це AgroPortal розповіла власниця сироварні Надія Призюк.

«Сім годин у мене пішло на виготовлення Брюносту. Це карамельний норвезький сир, який готується із сироватки та має колір від бежевого до коричневого, набуває він його внаслідок карамелізації лактози. Я дуже щаслива, що зварила цей сир. Для мене основне, щоб люди куштували наш продукт і поверталися знову. Я варю в малій кількості, але це і є моя унікальність», — зазначає сироварка.

На день вона переробляє 20 літрів молока. Процес починається із 19:00 і закінчується опівночі. Першу половину дня Надія працює в місцевій агрокомпанії економістом.

Читайте також: Мешканець Вінниччини замість картоплі вирощує у себе на грядках майже 500 сортів винограду

“У понеділок і вівторок я наварюю тверді та напівтверді сири, в середу — сулугуні або згущене молоко, в п’ятницю заквашую всі 20 л на шевр зі спеціями, у неділю ми робимо відправлення”, – каже майстриня..

Свою продукцію Надія реалізує через Instagram. Щотижня робить знижку на якийсь вид сиру. Підприємиця вірить, що з цього вийде велика справа — сир і саме ремесло починає набирати обертів. Тому в планах — побудувати на території свого подвір’я окрему сироварню.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!