Крафтовий хліб за класичним французьким рецептом створює пекар із Києва
Вже майже 10 років Денис Комаренко випікає крафтовий хліб. Усі інгредієнти відбирає самостійно і дотримується класичного французького рецепта.
У його пекарні борошно і закваски проходять відбір перш ніж стати інгредієнтами хлібу. Печуть тут і чорний, і білий хліб.
“Сама ідея прийшла з Франції, щоб зробити хліб, як пік один старий пекар у Франції, у Парижі. Але, звичайно, такого хліба у нас не вийшло. У нас вийшов свій хліб, причому два види – білий і чорний”, – розповів пекар Денис Комаренко.
Усі інгредієнти хліба – це мука, вода, сіль і закваска.
Денис каже, що у такого хліба має бути тріскіт – це називається “пісня хлібу”.
Кілограм крафтового хліба коштує не дешево – 75 грн. Окрім Києва, у пекаря купують хліб ще з п’яти областей.
“Хліб усі їдять, і тут питання вже про те, хто що вибирає. Хто вибирає якість, хто – ціну, а хто – вид хліба”, – розповідає пекар.
SEEDS.org.ua за інформацією Суспільне Київ
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!