Консервований органічний борщ з України почала купувати Європа
Компанія «Стодола» з міста Первомайська Миколаївської області поставила на экспорт в ЄС серед інших овочевих консервів власного виробництва і консервований органічний борщ.
Цього року його продаватимуть не тільки за кордоном, а й в українських супермаркетах. Про це розповів власник бізнесу Ян Осторовський.
«На умовах волонтерства ми концентрований борщ в банках постачали на фронт. Долив окропу – і можна їсти. У мирних умовах це зручно для тих, хто не має часу чи можливості готувати. Відтоді ми вдосконалили рецепт і відправляємо борщ у банках на експорт. Його треба лише підігріти», – розповідає Ян Островський.
М’ясо для приготування концентрованого борщу не використовують.
«Це вегетаріанська версія. Прихильники органік рідко споживають продукти тваринного походження, – пояснив власник підприємства. – До того ж використання м’яса, ще й органічного, ускладнило б виробництво та його сертифікацію. Споживачі можуть долити бульйон до нашого борщу самі».
Підприємство планує змінити упаковку консервованого борщу з банок на реторт-пакети. А також розпочати постачання борщу від «Стодоли» і в українські мережі супермаркетів.
SEEDS.org.ua за інформацією AgroTimes
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!
Я думаю это нужно как-то запретить, если мы уж говорим о национальном блюде, то в консервах слово БОРЩ, это только маркетинг ибо там никакого настоящего борща быть не может и это дискредитируют блюдо (кто ел в армии консервированную картошку, тот поймет)