Конфітури з першоцвітів виготовляє дослідниця української кухні зі Львова
Давній рецепт конфітури з першоцвітів відновила галицька гастрономічна блогерка та дослідниця української кухні Маріанна Душар (відома як Пані Стефа – ред.).
«Конфітур готувала ще моя бабуся. Солодку начинку з лісових фіалок можна додавати до рогаликів, круасанів і Великодніх пампухів», – пояснила експертка з кулінарії.
За її словами, конфітура з фіалок готується досить просто. З зібраних квітів треба відділити пелюстки від квітколожа, а тоді перетерти їх з цукром у ступці.
«Найкраще в ступці, а не блендером, так суміш не перетвориться в слизьку кашу, а рівномірно розітреться в цукрово-фіалкову пасту. Якщо ступка кам’яна чи порцелянова, то її слід попередньо охолодити в морозильній камері, бо для перетирання пелюстки фіалки не слід перегрівати», – розповіла дослідниця української кухні.
Для збереження кольору жінка використовує цитриновий сік, а для кращого смаку – цитринову цедру і цинамон.
«Цукру треба щонайменше в 2-3 рази більше ніж фіалок. А можна і ще більше, бо головна суть цієї конфітури – зберегти запах і колір квітів, бо смак даватиме саме цукор і цитриновий сік», – додала вона.
Зберігати фіалкову конфітуру треба в холодильнику в щільно закритій скляній банці.
SEEDS.org.ua за інформацією Укрінформу
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!