Колишній перекладач відкрив на Прикарпатті сімейну овечу ферму
За освітою медик і перекладач, а займається вівчарством. Коломиянин Євген Очеретяний створив овечу ферму і планує перетворити її на сімейний бізнес. Про це йдеться у повідомленні Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття на сторінці у Facebook.
Нова овеча ферма нещодавно запрацювала у с. Станіславівка Коломийського району Івано-Франківської області. Нині у господарстві площею 3 га налічується близько 100 овець романівської породи, які відрізняються від інших видів високою якістю хутра, молока та м’яса. Загалом продукція господарства нині користується чималим попитом.
Власник господарства Євген Очеретяний розповів, що під ведення господарської діяльності Сідлищенська сільська рада виділила йому 2 га землі та ще 1 га фермер придбав за власні кошти. Після того було придбано 100 овець романівської породи вартістю по $100.
Фермер говорить, що основним видом діяльності для його господарки стане продаж “мармурового” м’яса та овечих шкур.
“Овече молоко за своїми характеристиками є теплим, воно не дозволяє утворюватись раковим пухлинам у тварин. До того ж перед бійнею організм вівці не виділяє адреналін, котрий, відповідно, не потрапляє до м’яса та не робить його отруйним. М’ясо вівці по праву вважають високоякісним, дієтичним та екологічно чистим продуктом”, — переконаний він.
Говорячи про ринок збуту м’яса, Євген Очеретяний висловив переконання, що проблем з цим у майбутньому не повинно бути, оскільки продукт вважається дефіцитним.
“Для того, щоб діяльність ферми розвивалась, маю наміри збільшити кількість поголів’я овець до 300, а також розширити площу господарки до 30 га. Тоді така діяльність стане рентабельною, і вже можна буде виходити на ринок”, — додав власник ферми.
У перспективі у місцевого підприємця є ідея зі створення сироварні.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!