Коли ковбасу почнуть вирощувати в лабораторіях?
На світовому ринку з’являється дедалі більше альтернатив традиційному м’ясові, які задовольняють смаки як вегетаріанців, так і тих, хто не хоче відмовлятися від тваринних білків. Розробники позиціюють це штучне м’ясо, як більш екологічну альтернативу, оскільки традиційне тваринництво генерує близько 14% парникових газів і пришвидшує кліматичні зміни. Є штучне м’ясо на рослинній основі, а є те, що вирощене в лабораторії з клітин тварин. Американський стартап New Age Meats поєднав ці дві технології. Першим продуктом від компанії має бути лабораторна ковбаса, повідомляє SEEDS.
Виготовлення міксу з лабораторно вирощених клітин тварин та рослинних продуктів дешевше та потребує менше ресурсів, ніж просто вирощування клітинного м’яса. Вперше ковбаса від New Age Meats з’явиться на ринку уже наступного року. Виробник уже залучив 25 млн доларів інвестицій. Це лише перша черга фінансування проєкту. Інвестували у створення м’ясорослинної ковбаси корейська компанія Hanwha Solutions, а також SOSV IndieBio, TechU Ventures, ff VC та Siddhi Capital.
“Ми хочемо створити стале та гуманне виробництво продукту, який забезпечував би такий же смак, запах, відчуття та доступність, як і звичайне м’ясо. Маючи підтримку Hanwha та інших наших інвесторів, ми можемо стати найбільшою та найінноваційнішою м’ясною компанією на Землі”, – зазначив генеральний директор New Age Meats Брайан Спірс у коментарі для TechCrunch.
У майбутньому компанія планує виробляти не лише сосиски, а й штучну яловичину та курятину.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!