Кнайпа в Кропивницькому почала частувати гостей автентичними і унікальними стравами регіону
Кнайпа «Бамбетель» стала першим, та поки що єдиним закладом у Кропивницькому, де можна буде спробувати традиційні українські страви, за рецептами з книги «Смачна Кропивниччина», пише SEEDS.
Рецепти страв були записані під час експедицій Кіровоградщиною з проектом «Баба Єлька». «Баба Єлька» – це волонтерський просвітницький рух, присвячений вивченню та популяризації традицій, притаманних Кіровоградщині.
«Ми звикли асоціювати українську кухню лише з варениками, борщем та салом. Але подивіться, скільки тут цікавого всього в нашому змісті. Назви «Бабка», «Бігус», «Вареники з піском», «Варениці», «Галушки смажені», «Затірка», «Бовтиський капусняк», «Зливана каша» – що це таке? Або «Молошне»?
«Картопля-пуканка», «Лежні», «Манзарі». Як на мене, навіть прочитавши назви, можна захотіти їх скуштувати, адже в них щось є таємниче», – вважає координаторка напряму «Смачна Кропивниччина» Інна Тільнова.
У новому меню є 24 автентичні страви, які обиралися за принципом спогадів з дитинства. Кожен, хто спробує будь-яку страву, може пригадати, як щось подібне готувала мама або, повідомляє медіапортал DOZOR.
Читайте також: Традиційний обрядовий хліб Вінниччини став нематеріальною культурною спадщиною України
«Ми вирішили стати одним з тих, хто буде впроваджувати ці рецепти в життя. І ми безмежно вдячні проекту «Баба Єлька» за те, що вони відгукнулися на нашу пропозицію по співпраці і по втіленню меню від «Смачної Кропивниччини».
Ми вважаємо, що це важливо, українські традиції дуже потужні в усі часи. Їх не треба забувати – за допомогою української кухні, пісні, відродження всіх наших українських традицій», – зазначає засновник кнайпи «Бамбетель» Дмитро Смельняк.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!