Карвінг овочів і фруктів або модний вид бізнесу
Карвінг походить від англійського слова carve, що дослівно означає обробляти. Насправді це справжнє мистецтво декоративного різьблення і вирізування. Вибір матеріалу великий: овочі, фрукти, сир, шоколад, лід. Сьогодні великою популярністю користуються їстівні картини і букети від ужгородки Оксани Шегеди. Про неї розповідає transkarpatia.net.
Авторка робіт визнає, що відшукати красу в смугастому кавуні, дині, звичайній моркві чи огірку потребує чимало терпіння. На створення невеликої роботи з фруктів витрачається не менше двох годин: матеріал необхідно помити, почистити, нарізати, і далі вже зайнятися безпосередньо карвінгом. Але винагородою є інтерес до цих творів з боку справжніх гурманів.
Жінка почала займатися карвінгом 2 роки тому, і одразу взяла велике замовлення. Сьогодні Оксані Шегеді доводиться стверджуватися серед конкурентів. За її словами, якщо ще два роки тому в Ужгороді були одиниці таких майстрів, то нині − уже десятки. Все це говорить і про зростання попиту на даний вид послуги, а отже, – про те, що бізнес на карвінгу є цікавим і прибутковим.
Замовлення часто надходять індивідуальні (до свята, дня народження) і корпоративні. Іноді на виконання великого замовлення витрачається до 60 кг фруктів і 2-3 дні напруженої роботи.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!