Індичий хамон та овочеві екочипси виготовляють неподалік від Бакоти
У селі Гораївка на Хмельниччині виготовляють крафтовий індичий “мініхамон” та бастурму з курки. Приправи для м’яса готують з місцевих бакотських трав.
Про це розповів власник зеленої садиби “Дім мандрівника”, експерт з розвитку туризму в громадах Сергій Толстіхін.
“Ми виготовляємо кафтові “мініхамон індичий по-бакотськи” та “бастурму курячу”. Їх приправляємо сумішшю місцевих бакотських трав, до якої входять м’ята, меліса, материнка, чебрець, чорнобривці, шавлія, лаванда, кріп і фенхель”, – зазначив Толстіхін.
Зокрема, для приготування мініхамону свіжі індичі гомілки витримують у солі впродовж 1-2 діб, потім на кілька годин заливають водою, а далі додають до них суміш приправ і трави. Гомілку висушують 2 тижні, й після цього індичий мініхамон готовий до вживання.
Толстіхін додав, що у садибі також виготовляють овочеві екочипси з червоного буряка та моркви, до яких додають приправу з бакотських трав.
У сезон фруктів там готуються запустити виробництво пастили. Крім того, планують виготовляти і крафтові напої.
SEEDS.org.ua за інформацією Укрінформу
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!