Гроші під ногами: равлики допомогли фермерці вилікуватися та заробити
Ірина та Іван Юскевичі з Львівщини вперше скуштували равликів 6 років тому, під час відпочинку в Греції. Тоді подружжю не дуже сподобався смак делікатесу. Але за кілька років Ірина заново відкрила для себе цих черевоногих. Тоді жінка хворіла і мала вживати продукти багаті на білок, а равлики – чудове його джерело. Посмакувавши самі, Юскевичі вирішили нагодувати равликами й інших, так з’явилася ідея заснувати равликову ферму, повідомляє SEEDS.
Через складне захворювання крові Ірині довелося протягом чотирьох років періодично лежати в лікарні. Щоб якось відволіктись, у перервах між лікуванням жінка відпочивала в горах.
“З дитинства мій батько наголошував: “Дивіться під ноги – гроші лежать під ногами”. Гуляючи лісом, я опустила голову та побачила равлика. Тоді я згадала про подорож до Греції”, – розповідає фермерка про виникнення ідеї створити таке господарство.
М’ясо равликів містить багато білка та амінокислоти. Його регулярне вживання допомогло Ірині Юскевич одужати.
Бізнес почав приносити прибуток, равликів експортували, а їх ікру продавали по 3200 євро за кілограм. Утім, через пандемію для бізнесу почались важкі часи – через карантин не вдалося експортувати до Іспанії 36 тонн равликів. Молюсків довелося згодовувати птиці, кроликам та іншим тваринам.
Читайте також: Равликова ферма: чим годують молюсків та з чим їх їдять
Фермери переорієнтувались на український ринок, а з відновленням внутрішнього туризму справи пішли вгору – Юскевичі проводять екскурчії господарством та частують гостей равликами з різними соусами.
SEEDS за матеріалами ТСН
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!