Господиня з Чернігівщини готує незвичайне печиво з розсолом огірків

0 94

Раїса Макаренко з Корюківки, що на Чернігівщині уже понад 30 років виготовляє печиво з розсолу. Головне, каже, щоб розсіл був саме з огірків, пише SEEDS.

За словами господині, у Корюківці дуже люблять страви з огірків. Тут їх тушкують з м’ясом. Розсіл, який жінка використовує для цього печива, також після тушкування огірків. Також, каже, можна використовувати розсіл і з огірків з кетчупом.

“Такі наче гостренькі, але все одно добре виходять”, – розповіла господиня Суспільному.

Для тіста Раїса відміряє чітко шість столових ложок розсолу: “Цукор, розсіл, мука і олійка, все — більш нічого немає”.

Читайте також: На Львівщині відновлюють традицію випікання ощипку – партизанського хліба Бойківщини

Цим печивом вона пригощає рідних та відправляє його на фронт військовим.



Інколи головного інгредієнту не вистачає, говорить Раїса. Запаси розсолу тримає на балконі: “Коли 10 банок буває і більше, і сусіди приносять розсолу”.

Раїса Макаренко розповідає, окрім приготування печива щодня ходить плести сітки з іншими корюківчанками. Цим займаються у волонтерському клубі: “Як збираємось сітки плетемо, чай п’ємо, хто що принесе”.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!