Господиня з Чернігівщини готує незвичайне печиво з розсолом огірків
Раїса Макаренко з Корюківки, що на Чернігівщині уже понад 30 років виготовляє печиво з розсолу. Головне, каже, щоб розсіл був саме з огірків, пише SEEDS.
За словами господині, у Корюківці дуже люблять страви з огірків. Тут їх тушкують з м’ясом. Розсіл, який жінка використовує для цього печива, також після тушкування огірків. Також, каже, можна використовувати розсіл і з огірків з кетчупом.
“Такі наче гостренькі, але все одно добре виходять”, – розповіла господиня Суспільному.
Для тіста Раїса відміряє чітко шість столових ложок розсолу: “Цукор, розсіл, мука і олійка, все — більш нічого немає”.
Читайте також: На Львівщині відновлюють традицію випікання ощипку – партизанського хліба Бойківщини
Цим печивом вона пригощає рідних та відправляє його на фронт військовим.
Інколи головного інгредієнту не вистачає, говорить Раїса. Запаси розсолу тримає на балконі: “Коли 10 банок буває і більше, і сусіди приносять розсолу”.
Раїса Макаренко розповідає, окрім приготування печива щодня ходить плести сітки з іншими корюківчанками. Цим займаються у волонтерському клубі: “Як збираємось сітки плетемо, чай п’ємо, хто що принесе”.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!