Фермерське господарство з Одещини розпочало збір органічного амаранту
Фермерське господарство “Дунайський аграрій” на Одещині розпочало збір урожаю органічного амаранту. Про це повідомив власник господарства Роман Дяжук на своїй сторінці у соцмережі Facebook.
“Скажу, чесно – сіяли невеликий обсяг цієї культури, поки що на пробу і для власних потреб.
Амарант – це джерело вітамінів та інших корисних речовин та елементів!
Важливо, що наш амарант – органічний”,- повідомив Роман Дяжук.
Як раніше повідомляв SEEDS, амарант стає доступнішим для споживачів та виглядає привабливим для виробників.
За словами голови Асоціації виробників амаранту та амарантової продукції Олександра Дуди, ціна органічного амаранту наразі вартує 40 тис. гривень за тонну, а рентабельність культури достатньо висока.
“Українські господарства переважно сіють невеликі площі цієї культури. Це 20, 50 або 100 гектарів — для того, щоб відпрацювати технологію. 90% підприємств в Україні вирощують амарант за органічною технологією, при цьому близько 30% мають органічні сертифікати», — зазначив Олександр Дуда під час нещодавньої конференції «From Local to Global: СУПЕРФУДИ. ТЕХНОЛОГІЇ. РИНКИ», організованої агромедіа-агенцією SAPIENZA.
Загалом, протягом останніх трьох років площі під амарантом в Україні зросли з 800 до 3000 тис. га. Зростання зацікавленості у вирощуванні цієї культури серед українських фермерів пояснюється високою прибутковістю реалізації амаранту та продукції його переробки. З одного га посівної площі культури можна отримати до 250 тонн зеленої маси рослини та до 5 тонн товарного насіння, реалізувавши яке можна отримати до 1800 $/га. Переробивши ж насіння на крупу та екстракційну олію чи шрот виробник може заробити в понад вдвічі більше – $3700/га.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!