Фермерка з Хмельниччини виготовляє 40 видів сиру і морозиво за королівським рецептом
Ірина Сухіна переїхала на Хмельниччину з Донеччини ще на початку російсько-української війни – у 2014 році. Оселилась жінка у Староушицькій громаді, де згодом купила козу, пише SEEDS.
Тут вона почала виготовляти морозиво, яке робили ще при королівському дворі у Франції, та сири за рецептами з різних куточків світу. За її словами, основний інгредієнт виробів — саме козяче молоко.
“Сільське господарство від мене було дуже далеке. Все своє життя я працювала в Енергодарі на атомній станції. Кізоньки такі стадні тварини. Перша коза дуже нудьгувала і мені довелося купити їй подружку. Зараз у мене 30 кіз. Це кози чотирьох порід. Я виробляю більше, ніж 40 видів сиру. А з минулого року я почала робити морозиво”, – розповіла Суспільному Ірина Сухіна.
Фермерка продає морозиво, яке робить за французьким рецептом 17 століття. Зі слів Ірини Сухіної, її продукт повністю натуральний.
Читайте також: Літня спека позбавила фермерів України значної частини врожаю
“Це морозиво без всяких домішок, без хімікатів, там немає пальмової олії. У цьому морозиві вершки, трошки згущеного молока, і так далі, залежно від того, що я хочу з ним зробити. Королівський двір, у Франції зробили перше морозиво. І воно було зроблено з вершків кози. І таке саме морозиво роблю я”, – каже господиня.
А сири з козячого молока Ірина Сухіна виготовляє з 2016 року. За її словами, найбільшим попитом серед покупців користується американський сир “Драй Джек”.
“Витримка цього сиру — шість місяців. Якщо всі ці сири пресуються у формах, то цей пресується в серпянці — спеціальній тканині. Він робиться таким вузликом, як робили американські індійці в свій час”, – каже жінка.
Ірина Сухіна прогнозує що асортимент власної крафтової продукції вона і далі продовжить збільшувати.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!