Фермерка з Київщини успішно експортує продукти з амаранту
Амарант – одна з найбільш рентабельних культур, а для її вирощування українські землі підходять якнайкраще. Про це розповіла фермерка та експерт з вирощування амаранту Олена Вовченко.
“Якось випадково почитала в інтернеті про цю рослину. Сподобалося, що воно собою являє. Тоді не було технологій вирощування. Ми самі протягом 8 років методом проб і помилок прийшли до того, як правильно виростити, зробити якісний продукт. Моє життєве кредо — це здорове харчування. Амарант відповідає цьому, і я його вирішила садити”, — розповідає Олена Вовченко.
У цій рослині можна використовувати в їжу все, починаючи від коренів, стебел, зерна і закінчуючи листям.
Дієтологи відзначають, що за якістю і кількістю амінокислот білок амаранту прирівнюється до грудного молока, тому його можна навіть назвати еліксиром життя.
Фермерське господарство в селі Переселення Київської області є одним із найбільших в Україні з виробництва амаранту, а за обсягами виробництва насіння — найбільшим.
Під посівний матеріал тут відводиться 50 га. За рік тут збирається близько 100 т зерна.
Виготовлені з рослини продукти — олію, борошно, крупу та інші — відправляються на експорт в Європу, Південну Корею і Канаду. В Україні крім цього продається ще й чай, який на експорт тільки готують.
SEEDS.org.ua за інформацією uatv.ua
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!