Фермерка з Бердянська виробляє більше 40 різновидів пастили
Виготовляти пастилу та інші солодощі Надія Гусинська з Бердянська почала чотири роки тому. Вчилася жінка самотужки – постійно експериментувала, додавала нові фрукти, спеції.
«Я хотіла, щоб діти їли натуральні корисні солодощі, у магазині такого не змогла купити, тому вирішила робити їх сама. Спочатку зробила пастилу з фруктів, потім почала більше експериментувати, додавати інші смаки, цей процес захопив мене», – згадує Надія початок свого бізнесу.
Основою її пастили є пюре з печених яблук. Завдяки пектину, який міститься у цих фруктах, пастила стає елатичною і м’якою. Надія не додає цукор до своїх виробів, адже фрукти і ягоди містять природній цукор. Цього досить, щоб пастила була натурально солодкою.
Першими її клієнтами були друзі та знайомі, вони оцінили натуральні снеки і надихнули Надію. З часом майстриня зрозуміла, що це захоплення може стати комерційним проєктом і гарним заробітком для родини, розповідає Проєкт USAID “Економічна підтримка Східної України” на своїй сторінці у Facebook
Зараз майстриня має в асортименті понад 40 видів пастили та інших смаколиків. Вона робить також овочеві чіпси, хлібці, натуральні спеції та чаї. У партнерстві з місцевою фермеркою Оленою Лубенською Надія виготовляє овочеві чіпси з додаванням сиру, який витриманий понад шість місяців.
«Я бачу, що популярність споживання здорової їжі зростає, все більше батьків купують овочеві чіпси чи фруктові для дітей до школи. Це радує, бо наша мета – допомогти виростити здорове покоління. Хочу, аби смаком їх дитинства була натуральна фруктова пастила», – каже Надія.
Овочі, фрукти, трави родина Гусинських закуповує у місцевих фермерів, частину вирощує у власному городі. Ще Надія планує збудувати власний цех з виробництва пастили, виробляти цей корисний продукт у більших об’ємах і далі популяризувати корисні снеки.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!