Фермери Закарпаття виробляють унікальну піцу з м’ясом равлика
Перша Закарпатська Равликова ферма, що в Нижньому селищі, почала випікати домашню піцу з м’ясом равлика. Як каже туризмознавець Федір Шандор, задум виник завдяки маленьким туристам.
Сучасні діти завжди і всюди запитують про дві речі: піцу і бургери. Тепер в Україні є власна унікальна закарпатська варіація піци, ідею якої можна розвивати.
“Засновники ферми відреагували на “вимогу ринку”, так і виникла ідея равликової піци. Равлика ні з чим не порівняєш, а смак схожий на молоду курятину”, – каже Федір Шандор.
Тістом для піци слугує файна закарпатська домашня перепічка. Жодних купованих заготовок, усе роблять на фермі. У майбутньому, кажуть на фермі, тісто можна трансформувати в італійський формат.
Начинка нової піци також винятково місцева: рубане свіже равликове м’ясо, томати, Турянський часник і відомий Селиський сир.
Наразі ферма працює над технологією тіста і візуальним оформленням равликової піци.
Закарпатське підприємство постійно вигадує нові гастрономічні фішки: равликову ікру, сирокопчений равлик на виноградній лозі, равлики під різними соусами або мариновані в олії.
SEEDS.org.ua за інформацією Varosh
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!