Фермери Закарпаття рахують збитки – померзло 20% врожаю  полуниці

0 1 302

Полуницю на Закарпатті вирощують всюди, та найбільше її мабуть на Виноградівщині. Солодка ягода облюбувала тутешній клімат, а тому і тішить фермерів гарним врожаєм.

Саме тут дозріває перша на Закарпатті полуниця. Зараз збір врожаю на полуничних плантаціях у самому розпалі. Збирають ягоду кожні два три дні по мірі достигання. Ну а починають працювати на полі з 5 –ї години ранку.



Хоч збір полуниці – справа і нелегка, та ніхто не скаржиться. Адже посмакувати ароматної ягоди можна вдосталь прямо з грядки.

“Перший збір полуниці ми проводили 7 травня. Вже йде на спад, ще може 2 тижні буде сезон”, – розповідає місцева фермерка пані Світлана.

На початку сезону було хвилювання, що через карантинні обмеження буде проблема з реалізацією продукції, однак, на щастя, ринки збуту відкрили.

Майже щороку, каже пані Світлана, частина врожаю пропадає – то через рясні дощі, то через заморозки, як, приміром, цього року. А от щоб виростити ягоду, а потім її зібрати, потрібно добряче попітніти, та ще й немало вкласти коштів.

“20% врожаю змерзло, розраховували ми на великий врожай”, – бідкається пані Світлана, додаючи, що зважаючи на погодні умови врожай цього річ слабенький.

Поласувати полуницею жителі Виноградівщини за сезон можуть вдосталь. Кажуть, оскільки ця ягода має багато корисних властивостей, мають чудове здоров`я, радять не тільки додавати ягоду в свій раціон зараз, але і заготовляти про запас. З неї вийде чудове варення, однак, щоб зберегти максимум вітамінів, краще її заморозити, щоб взимку мати можливість покуштувати свіжої ягоди.

 

SEEDS.org.ua  за інформацією Телекомпанія М-студіо

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!