Фермери навчились вирощувати у горщиках незвичайні їстівні «ялинки»
Шведський фермер Ульф Енгстрьом через коронавірусну кризу не зміг продати звичних обсягів капусти кейл ресторанам, тож рослини вирішили продавати в горщиках, як різдвяні ялинки.
Загалом на 4 га землі органічно вирощують 40 різних органічних овочів, з яких капуста займає 1,5 га.
Близько 90% раніше йшло на різдвяні вечері в ресторанах. Зараз ресторани приймають лише 25% своїх звичних замовлень.
Спочатку Енгстрем зосередився на секторі роздрібної торгівлі як на альтернативі індустрії гостинності. Але незабаром він дійшов висновку, що упаковка займає занадто багато часу.
Отже, він спробував нову ідею.
«Три роки тому у нас було кілька зрілих рослин капусти. Ми залишили їх у своїх горщиках, а не висаджували. Нам сподобався їхній вигляд, але це було більше жартом, ніж будь-чим іншим», – розповів фермер.
Але тоді ідея не сподобалася споживачам. «Цей рік інакший, продажі набагато кращі, ніж очікувалося. Ми продали 200 «дерев» за перший тиждень як компаніям, так і приватним особам, – підсумував Ульф Енгстрьом. – Ми сподіваємось продати, принаймні, ще одну тонну».
SEEDS.org.ua за інформацією AgroTimes
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!