Фермери Луганщини навчилися заробляти на домашніх соліннях
Ганна Гладкова із села Велика Чернігівка Станично-Луганського району Луганської області на 5 гектарах землі вирощує овочі та переробляє їх у соління.
Неподалік від Сєвєродонецька Ганна посадила огірки, помідори, баклажани, моркву. Також зібрала команду однодумців – сьогодні городом опікуються четверо людей. Потім вирощені овочі переробляють на домашні соління. Рецепти для виготовлення солінь використовують власні.
«Люди хочуть їсти, бажано – домашнє та смачне. Проте робити таке вдома не кожен хоче та має час. Тому я вирішила, що це може бути перспективно.
Раніше у кожній родині був зошит чи книжка, куди господиня записувала свої, перевірені рецепти. У мене теж є такий зошит. Саме у ньому я збираю кращі рецепти того, що смачне, що нам вдалося, люди оцінили.
Наша головна перевага – натуральність. Саме тому клієнти повертаються до нас, це важливо», – каже Ганна Гладкова.
Жінка продає свою продукцію на ринку у Сєвєродонецьку, також налагодила співпрацю із власниками невеликих крамниць Луганської області. За спостереженнями Ганни, люди найбільше купують баклажани та квашені огірки. Також є морква по-корейськи, кабачки, квашені помідори, томатний сік. Жінка записує інформацію про врожайність та продаж. Це дозволить планувати майбутні соління – знати, яку кількість варто робити влітку.
Надалі господиня планує отримати сертифікат якості. Це дозволить виробникам вийти на новий рівень розвитку, повідомляється на сторінці проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» у Facebook.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!