Фермери Київщини почали вирощувати органічну спаржу
Фермерське господарство «Натс’ен’Гарден», яке має на Київщині насадження 22 га органічного фундука десертних сортів, цього року починає вирощувати ще й органічну спаржу.
Про це розповіла керівник фундукового саду «Натс’ен’Гарден» Ніна Смирнова під час регіонального форуму «Органічна Україна 2021. Київ».
«Загальна площа земель господарства складає 25 га, і на вільній ділянці ми вирішили спробувати посадити спаржу. В саду використовуємо технології, які дозволяють автоматизувати виробництво та по максимуму механізувати роботу», — розповідає Ніна Смирнова.
За її словами, ФГ «Натс’ен’Гарден» отримало поворотну фінансову допомогу від держави як новостворене господарство та на закладку багаторічних насаджень.
«Нам пощастило, адже ми працюємо в тому сегменті, який міністерством був виділений як пріоритетний», — зауважує Ніна Смирнова.
SEEDS.org.ua за інформацією AgroPortal
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!