Фермерам з Черкащини вдається вирощувати до 10 тонн солодкого перцю з гектару  

0 303

Фермерське господарство “Імпульс” з села Томашівка, що на Уманщині Черкаської області окрім традиційних сільгоспкультур займається вирощуванням солодкого перцю. Сьогодні під альтернативними культурами в ФГ “Імпульс” перебуває понад 20 га землі.

Наразі врожайність перцю на полях господарства може сягати 10 т/га, передає сайт Департаменту АПР Черкаської ОДА. “Обробіток площі під солодкий перець не відрізняється від обробітку під інші культури. Ґрунт обов’язково потрібно якісно зорати, поборонувати, провести передпосівну культивацію, закрити вологу.

Для овочів це особливо важливо, враховуючи підвищений ризик появи шкідників та хвороб. Окрім цього, земля повинна бути добре розпушеною для нормального розвитку кореневої системи”, — розповів керівник ФГ “Імпульс” Олександр Пастушенко.

З його слів, мінеральне живлення під солодкі перці є помітно повнішими у порівнянні з більшістю традиційних культур. Тут з осені вносять під перець до 0,5 тонн NPK, а після появи сходів для внесення поживних речовин рослини зрошують.

Відразу висаджувати перець у відкритий ґрунт фермер не радить. У ФГ “Імпульс” вирощують розсаду у власних теплицях.

“У нашій кліматичній зоні висаджувати розсаду рекомендується після дати останніх ймовірних заморозків. Зазвичай, починаючи із 20 травня. Збирання ж урожаю припадає на самий кінець серпня, аби встигнути почати реалізацію продукції з 1 вересня”, — ділиться досвідом фермер.

 

SEEDS.org.ua  за інформацією Superagronom

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!