Олександр Машталер фермер з Хмельниччини на 25 сотках присадибної ділянки вирощує 12 сортів кавунів різних форм, розмірів та кольорів, пише SEEDS.
За його словами, всі вони пристосовані до різних умов вирощування і наш клімат їм дуже добре підходить. До того ж фермер каже, що використовує на баштані лише органічні добрива.
“Оскільки я вирощую екологічно чисту продукцію, не користуюсь мінеральними добривами, а тільки агротехніка і сидеральні культури, то він (кавун – ред.) в мене десь досягає 15—17 кілограмів. Частину цьогорічного урожаю я вже зібрав – на реалізацію, на замовлення. Цей гібрид кавуна вегетує приблизно до початку жовтня”, — розповів Суспільному фермер.
Всі свої кавуни Олександр Машталер вирощує з розсади. Її, говорить, в наших умовах висаджує, залежно від погоди, десь після 15-20 травня.
Читайте також: Фермер з Хмельниччини збирає врожай броколі тричі на рік
Ростуть на його землі і дивовижні жовті видовжені кавуни – гібрид кавуна, дині та ананасу. Він виростає від трьох до шести кілограмів, розповів фермер.
“Дуже гарно зберігається, має незвичайно високі смакові якості. Я вже знаю, що він готовий до вживання. В нього звук хороший. Дехто каже, щоб всох корінчик, ще щось там — необов’язково”, — каже чоловік.
Фермер розповідає, що десять років експериментує над виведенням сорту, який би добре зберігався до весни.
“І деякі результати в мене є — кавун зберігається до лютого та має непогані смакові якості. Тут ось росте такий гібрид кавуна, який буде зберігатися до лютого-березня. Ягоди будуть на полі до перших морозів”, — каже Олександер Машталер.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!