Фермер з Хмельниччини варить сири за італійськими, французькими та голландськими рецептами
Свого часу випускник однієї з хмельницьких шкіл Анатолій Мішов навіть гадки не мав, що колись стане сільським жителем і завзятим фермером. Однак тепер він заповзято возиться із козами: доглядає, годує, доїть. А потім — варить сири, не гірші від чужоземних делікатесів.
Починав Анатолій Мішов з виготовлення морозива. Але оскільки ця продукція сезонна, швидко зрозумів, що не може сповна використати сировину, яку купував у селян.
Тоді й взявся за сир. Спочатку виготовляв один вид із коров’ячого молока. Та потім подумав: для чого купувати сировину, коли можна отримувати її самому?!
Велику ферму тоді навряд чи потягнув би. А от першу кізочку купив. За нею ще кілька. Потім ще пару десятків. Так справа і пішла.
Тепер на його фермі до шести десятків кіз. А молока вистачає для того, щоб робити понад десяток різних видів сиру.
Сири варить за італійськими, французькими і голландськими рецептами. Розсольні сири і бринза є на різні смаки — солоніші і делікатніші, з пліснявою і без, вистояні і найсвіжіші.
А ще Анатолій Мішов великий аграрний романтик. У його голові ніколи не зникала ідея про те, що вся країна могла б перейти на органічне сільське господарство. Тоді вона могла б нагодувати мільйонів 150 людей здоровою їжею і вони були б здорові, а українське село змогло б заробити на цьому.
SEEDS.org.ua за інформацією Голосу України
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!