Фермер з Прикарпаття в одній теплиці вирощує суницю, солодкий перець та кавуни
Фермерське господарство «Беррі Прикарпаття», що на Івано-Франківщині, спеціалізується на ремонтантні суниці. Однак віднедавна у теплицях поряд з нею почали вирощувати солодкий перець та кавуни, пише SEEDS.
При такому нестандартному веденні господарства вартість теплиць окуповується вже у перший рік, стверджує власник господарства Богдан Лутчин. А вже на другий рік можна працювати у плюс, якщо все правильно робите.
«Перець сорту Геркулес дав середню урожайність 1-2 кг з куща, – розповідає він. – Ціна на солодкий перець тогоріч була хороша – 50-55 грн. Ми зібрали 3,5-4 тонни», – розповів журналу «Садівництво по-українськи» власник «Беррі Прикарпаття» Богдан Лутчин.
Господарство «Беррі Прикарпаття» в черговий раз підтверджує: кавуни чудово ростуть у Західній Україні. Фермер розташував кавуни сорту Талісман по краях теплиці – зліва та справа від рядів суниці, де є вільна площа.
Читайте також: На Полтавщині колишній військовий виробляє крафтове варення та соки з плодів власного саду
«Висадили 600 саджанців через 50 см – тобто трошки загустили. Коли температура у середині червня піднялася, ми попіднимали бока і ті паростки випустили назовні. Зібрали 4,5 т кавунів. Ціна на них була чудова, і ми непогано заробили», – розповідає власник господарства.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!