Фермер з Одещини вирощує капусту в сливовому саду
У хорошого господаря не “гуляє” жоден шматок землі, доводить фермер Іван Комаров з села Троїцьке (Одеський район Одеської області). Він посадив капусту у міжряддях сливового саду. Так господар не лише отримує більше врожаю з тієї ж ділянці, а й може економити на поливі, повідомляє SEEDS.
Іван Комаров – один із засновників об’єднання садівників, селянського фермерського господарства «Троїцьке». Утім, він також займається вирощуванням та переробкою овочів, повідомляє Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP Фермер облаштував цех, у якому квасить та засолює огірки, помідори та капусту на продаж.
Якщо помідори та огірки для переробки Іван Комаров скуповує у місцевих фермерів, то капусту вирощує у саду. За словами власника цеху, дерева в саду невисокі, тому вони не затіняють капусту. А крапельний полив, який використовують для поливу слив, також забезпечує достатньо вологи для росту капусти у міжрядді.
Продукцію, виготовлену у своєму цеху, Іван Комаров продає у місцеві ресторани, а також реалізовує оптовим закупівельникам, які працюють на одеському ринку «Привоз».
Селянське фермерське господарство «Троїцьке», членом якого є пан Іван – це об’єднання 28 садівників. На площі 25 гектарів вони разом вирощують сливи, персики, нектарини, абрикоси, груші, яблука та черешню.
- Нагадаємо, 27 жовтня у Києві відбудеться Міжнародна конференція: «From Local to Global: суперфуди, технології, ринки» з циклу Збільшення прибутків агробізнесу. Організатор події – агромедіа-агенція SAPIENZA за підтримки Київського контрактового ярмарку.
- Участь у заході безкоштовна за умови попередньої реєстрації. Зареєструватися можна тут.
Youtube та Підписуйтесь!