Фермер на Житомирщині розводить «вільних» курей і облаштовує для них бокси зі шторками
Екоферму «Дача» не дарма називають унікальною. Тут розводять курей, які вільно ходять, споживають тільки поживну і корисну їжу, без хімікатів, і за це − несуть надзвичайно смачні органічні яйця. Щоправда, останній процес відбувається в боксах зі шторками, а свою продукцію кури дають не частіше ніж раз на два дні. Незвичайний метод виробництва органічної продукції втілюється фермером Олександром Щербиною.
Складається враження, що на цій фермі кури почуваються Птахами. До того, ж господар подбав і про створення простору − на кожну курку припадає квадратний метр.
Справді умови утримання та харчування органічних курей і звичайних відрізняються.
На екофермі вільно ходять 700 курей. Варто зауважити, що фермер їх розводить тільки для виробництва органічних яєць. Про виробництво м’яса у даному випадки мови немає.
Крім того, тут розводять черв’яків, але не звичайних, а спеціальних − каліфорнійських, які переробляють відходи на гумус.
На «Дачі» також вирощують огірки, малину та лохину.
Як розповідає власник та господар ферми Олександр Щербина, зайнятися фермерством вирішив, бо має гарні спогади про дитинство у селі, де допомагав бабусі та дідусю поратись по господарству, і йому «подобається робити все чесно».
За матеріалом #ШоТам?
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!