Фахівці застерігають: хлорвмісні добрива та пестициди знижують урожайність і калібр ягід

0 129

Практично всі ягідні культури дуже чутливі до хлору. Його негативний вплив проявляється у пригніченні рослин і, як наслідок, у зменшенні калібру ягід та зниженні урожайності, особливо за систематичного використання хлорвмісних продуктів. Про це розповіла агроном-консультант із ягідних культур Ірина Кобринець, пише SEEDS.

Неконтрольований вплив аніонів хлору спостерігається, в більшості випадків, в наслідок використання поливної води та з ґрунту, якщо в них є надлишок цього елемента, наголошує фахівець.

«Тому я вважаю неприпустимим використовувати ще й хлорвмісні добрива або пестициди, особливо якщо є альтернативні варіанти – препарати на основі гідроксиду міді (косайд, чемп ультра, чемпіон) замість медяну екстра, в якому діюча речовина – хлорокис міді.

Безхлорні добрива дорожчі, але вони повинні бути в пріоритеті  відносно добрив, виготовлених на основі хлорвмісних речовин (нітроамофоска, хлористий калій)», – пише Ірина Кобринець на своїй сторінці у Facebook.

Раптового негативного ефекту від разового використання хлорвмісних продуктів ви не побачите, наголосила агроном-консультант, але при тривалому результат буде.

Читайте також: Столичний школяр вирощує у квартирі зелень на продаж і мріє про власну екоферму

«Я не перевіряла, вірю результатам досліджень колег. Якщо все-таки є потреба у використанні хлорвмісних продуктів хоча б з тої причини, що ви вже маєте їх у себе в складі, то використайте їх краще в кінці літа або восени», – додає Ірина Кобринець.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!