Практично всі ягідні культури дуже чутливі до хлору. Його негативний вплив проявляється у пригніченні рослин і, як наслідок, у зменшенні калібру ягід та зниженні урожайності, особливо за систематичного використання хлорвмісних продуктів. Про це розповіла агроном-консультант із ягідних культур Ірина Кобринець, пише SEEDS.
Неконтрольований вплив аніонів хлору спостерігається, в більшості випадків, в наслідок використання поливної води та з ґрунту, якщо в них є надлишок цього елемента, наголошує фахівець.
«Тому я вважаю неприпустимим використовувати ще й хлорвмісні добрива або пестициди, особливо якщо є альтернативні варіанти – препарати на основі гідроксиду міді (косайд, чемп ультра, чемпіон) замість медяну екстра, в якому діюча речовина – хлорокис міді.
Безхлорні добрива дорожчі, але вони повинні бути в пріоритеті відносно добрив, виготовлених на основі хлорвмісних речовин (нітроамофоска, хлористий калій)», – пише Ірина Кобринець на своїй сторінці у Facebook.
Раптового негативного ефекту від разового використання хлорвмісних продуктів ви не побачите, наголосила агроном-консультант, але при тривалому результат буде.
Читайте також: Столичний школяр вирощує у квартирі зелень на продаж і мріє про власну екоферму
«Я не перевіряла, вірю результатам досліджень колег. Якщо все-таки є потреба у використанні хлорвмісних продуктів хоча б з тої причини, що ви вже маєте їх у себе в складі, то використайте їх краще в кінці літа або восени», – додає Ірина Кобринець.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!