Для будівництва овочесховища важливі всі нюанси: від клімату, до того, що зберігатиметься всередині
У різних кліматичних зонах все працює по-різному. Це стосується і роботи овочесховищ, розповів Андрій Марущак, директор “Агровент Україна ВанДайк Технікс”, компанії яка не перший десяток років постачає по всьому світу обладнання для зберігання картоплі, цибулі та інших овочів, пише SEEDS.
«Недаремно голанці, які проводили дослідження по зберіганню овочів, робили це в різних кліматичних зонах. Саме голландські компанії були і є піонерами в цій галузі. Вони починали років 40-50 тому свою діяльність співпрацюючи з провідними аграрними науково-дослідними інститутами.
За ці роки вони відточили технології досконально по всьому світу. На сьогоднішній день якісне обладнання для зберігання овочів можуть надати тільки компанії, які мають сучасні голландські технології. Саме голландські компанії були і є піонерами в цій галузі.
Ван Дайк Технікс – це сучасна європейська компанія, заснована в Нідерландах і сьогодні є надійним експертом в зберіганні сільськогосподарської продукції.
Наша компанія постачає обладнання для зберігання картоплі, цибулі та інших овочів. Також ми відкриваємо напрямок доробки продукції, випускаємо машини для сортування, калібрування, мийки овочів під власною торговою маркою. Виробляють все у Європі», – розповідає Андрій Марущак.
Важливими є не тільки кліматичні зони, а й те, що зберігається всередині.
«Для кожного з овочів потрібна своя камера і система обладнання у сховищі. Якщо ви побудували сховище для капусти, то картоплю чи цибулю в ньому ви зберігати не зможете.
Гіпотетично це можливо. Можна зберігати будь-що і будь-де, але з дуже великими втратами. Згідно з голландськими дослідженнями за 8 місяців зберігання нормальним вважається всихання продукції на 5-7%.
Але ви можете втратити і більше 25% овочів під час зберігання. Це не тільки можливо, а й часто зустрічається. Це свідчить про те, що у вас не спеціалізована система зберігання. Вона не призначена для цього продукту. Або ж просто система не правильно зроблена чи розрахована», – застерігає Андрій Марущак.
БІЛЬШЕ ЧИТАЙТЕ ЗА ПОСИЛАННЯМ >>>
«На жаль, в Україні є чимало таких прикладів, коли замовник витратив на обладнання, скажімо, 100 тисяч євро, але має величезні втрати продукції та електроенергії. Доводиться з тим жити і працювати.
Переобладнати таке сховище, майже, неможливо. Все обладнання підбирається суто індивідуально – під продукт і під місце встановлення. Важливі розмір камери, розмір сховища. Враховуються найдрібніші нюанси.
Раджу ретельно вивчати тему. Звертатися не просто до інженерів холодильної галузі, а до технологічної компанії. В теорії встановити обладнання можуть багато компаній, але на практиці різниця колосальна.
Ми пишаємося тим, що наші досвідченні спеціалісти, які створюють сховища, знають не лише технології зберігання, але й компетентні у технологіях вирощування та збирання», – додає Андрій Марущак.
З’явились запитання:
Телефонуйте: +38 098 271 70 70
Пишіть: VanDijkTechn@gmail.com
Заходьте: Київ, вул. Заболотного, 150а, офіс 84
“Агровент Україна ВанДайк Технікс”
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!