Українці створили унікальний медовий рецепт амарантових смаколиків
Підприємиця з Херсонської області запатентувала та запустила у виробництво унікальний продукт – медовий амарант, що виготовляється із поєднання меду та органічного амарантового борошна. Про це розповіла співзасновниця підприємства та розробник продукту Вiкторiя Масловська.
За її словами, над створенням медового амаранту вони з чоловіком працювали три роки. І лише нещодавно після багатьох спроб і помилок було налагоджено промислове виробництво та офіційно запущено його в продаж.
“Поки що ми реалізуємо медовий амарант лише на внутрішньому ринку, проте плануємо вийти і на зовнішній. Зокрема, нашим продуктом зацікавилися британці. Ми вже відправляли їм продукцію для тестування, а в січні вони приїдуть до нас на переговори щодо подальшої співпраці. Тож наразі ми в процесі сертифікації обладнання та продукції для подальшого просування на ринку”, – розповіла Вікторія Масловська.
Вона також повідомила, що для запуску виробництва довелося довго шукати інвесторів. І одна американська компанія вже була готова профінансувати цей проєкт, втім, взамін хотіла отримати авторські права на продукт, на що виробники не погодилися. А тому в результаті довелося залучити для придбання обладнання (до речі, українського виробництва) частково власні кошти, частково – кредитні.
“Особливість виробництва в тому, що і для амаранту, і для меду недопустима обробка за високих температур. Обидва ці продукти не можна нагрівати вище 400С, тому ми дотримуємося температурного режиму 37-380С. Маємо намір також розширювати асортимент – уже тестуємо виробництво медового амаранту з домішками різних продуктів бджільництва з власної пасіки: з пилком, з маточним молоком тощо”, – зазначили виробники.
SEEDS.org.ua за інформацією AgroTimes
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!