Дедалі більше українців цікавляться вирощуванням хурми
З кожним роком кількість українців, які цікавляться хурмою, збільшується. Найбільша зацікавленість у вирощуванні хурми спостерігається в Київській та Львівській областях.
Зокрема, йдеться про хурму вірджинську, для якої найбільше підходить український помірний клімат. Про це розповів дендролог Євген Ткачук. Він вирощує хурму з 2005 року в Кропивницькому. Щороку з семи дерев збирає по 30 кг плодів.
За його словами, загалом ця культура невимоглива, підходить навіть для садівників-аматорів, але в українських реаліях не є промисловою.
“Багато у чому успіх залежить від правильного вибору сорту. Також перші три роки потрібно захищати кору молодих дерев від намокання снігом”, — каже він.
При цьому Євген Ткачук зазначає, що з кожним роком кількість людей, які цікавляться хурмою, збільшується. “Часто вони отримують недостовірну інформацію про хурму. Вони бажають мати крупні фрукти — такі, які продають на ринках.
Деякі продавці подають інформацію таким чином, щоб покупці обирали сорти з крупними плодами хурми східної та гібридної. Але вони неморозостійкі та не можуть плодоносити на півночі країни. От і виходить дезінформація”, — говорить він.
За словами дендролога, фрукт містить до 45% цукрів, пектини, органічні кислоти. Його застосовують в кулінарії: для приготування пудингів, пирогів, джемів.
SEEDS.org.ua за інформацією AgroPortal
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!