Де розташована найвища високогірна сироварня України?
Сири за швейцарськими та голландськими технологіями виготовляє сироварня “Далекі Гори” з Косівщини (Івано-Франківська область). Це високогірне виробництво найвище в Україні – тут варять сири на висоті 940 метрів над рівнем моря, повідомляє SEEDS.
До лінійки бренду “Далекі Гори” входять маасдам, чеддер, бринза, халумі та інші м’які, тверді та ароматні сири.
Цікавою була історія вибору назви торговельної марки.
“Після того як в нас виникла ідея створити сироварню, а будівництво нашої сироварні закінчувалося, у нас виникла одна проблема, ми ще досі не придумали назву торгової марки. Тоді ми звернулися до учнів школи, яка знаходиться біля нашої сироварні. Були надзвичайно креативні ідеї за що ми всім надзвичайно вдячні, в майбутньому плануємо використати ці назви для наших авторських сирів. А назва “Далекі Гори” прийшла до нас зовсім не випадково, ми з друзями піднімалися в гори, бачили красу карпат, вдихали пахучі квіти і співали “Я піду в далекі гори, на широкі полонини…” Ось так розпочалася велика історія гірської сироварні “Далекі Гори”, – йдеться на сторінці сироварні у Facebook.
Читайте також: Англійські корови та італійські сири в українському селищі: історія крафтової сироварні
Крім сироваріння господарство займається зеленим туризмом. Мандрівники, які завітали до “Далеких Гір” можуть: побачити процес виробництва сиру, скуштувати 7 видів сиру, поласувати баношем з бринзою, відвідати Терношорську Ладу, помилуватись горами і карпатською природою.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!