Через високі температури в Європі скоротився обсяг виробництва фруктів та овочів
Несприятлива ситуація склалася на плодоовочевому ринку Європи. Через тривалі періоди високих температур відчутно зменшився обсяг вітамінної продукції. За оцінкою Європейської асоціації виробників фруктів і овочів (The European Association for Fruit and Vegetable Growers), в європейській плодоовочевій промисловості виникла криза, одна з найгірших за останні 40 років. Про це пише EastFruit.
Посилаючись на дані асоціації, повідомляється також, що високі температури найбільше вплинули на ситуацію в галузі у Франції, Нідерландах, Німеччині, Англії, Угорщині та Польщі.
Скорочення обсягів сировини негативно вплинуло на завантаження консервних заводів та підприємств по заморожуванню овочів і фруктів. Це призвело до зростання собівартості продукції та зменшення обсягів виробництва переробних заводів. Не виключається також можливість підвищення цін на овочі та фрукти.
Проблемна ситуація на плодоовочевому ринку Європи є третьою поспіль, коли плодоовочева промисловість потерпає від наслідків негоди.
Наводяться приклади щодо скорочення обсягів виробництва садового горошку і квасолі. Тут падіння склало 20-50%. За інформацією асоціації, через суху погоду багато виробників не можуть виростити гарбуз, шпинат, боби та кольорову капусту. Все це підштовхує Європу до збільшення експортних можливостей для китайських постачальників плодоовочевої продукції.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!