Частка яблук для переробки в ЄС буде найнижчою за останні 5 років
На ринку Євросоюзу частка яблук для переробки буде найнижчою з 2014 року, чим можуть успішно скористатися українські експортери. Про це розповів Євген Кузін, менеджер з маркетингу проекту “АПК-Інформ: овочі та фрукти” під час виступу на дев’ятій міжнародній конференції “Яблучний бізнес України-2019”, яка стартувала сьогодні у Дніпрі, повідомляє кореспондент SEEDS.
“Частка яблук для переробки на ринку ЄС буде найнижчою з 2014 року. Ця може бути досить непоганою новиною для компаній, які експортують яблучний концентрат до країн ЄС.
На 2019 рік фахівці Міжнародної асоціації виробників яблук та груш очікують одне з найнижчих виробництв від 2013 року (якщо не брати результат 2017 року). За попередніми даними, в порівнянні з минулим роком падіння очікується на рівні 20%”, – зазначив Євген Кузін.
“Загальне падіння виробництва відбулось через зниження виробництва у багатьох європейських країнах. Це і Польща, і Угорщина, і Румунія, Австрія, Чехія”, – додав фахівець.
“До речі непоганою новиною для виробників яблук, які експортують товар до країн ЄС, є інформація про те, що Німеччина знизила виробництво яблук на 17%. Ця країна є найбільшим експортером яблук серед країн ЄС.
Пропозиція по свіжому яблуку на ринках ЄС очікується на значно нижчому рівні, ніж роком раніше. Значного зростання імпорту яблук не очікується, окрім з країн південної півкулі”, – прогнозує Євген Кузін.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!