Фермер з Київщини Ігор Микицей вирощує брюссельську капусту вже понад десятиліття – з 2008 року. Цього року у господарстві пана Ігоря такою капустою зайнято ділянку площею півтора гектара. Говорить, культура досить прибуткова та не боїться морозів, тому збирати її можна навіть узимку, повідомляє SEEDS.
“Брюссельська капуста буде рости до Нового року, оскільки температура до -10 градусів їй абсолютно не шкодить”, – розповідає фермер.
Читайте також: Різнокольорову капусту вирощують на Львівщині
Варто зазначити, що врожайність культури невисока – з однієї рослини отримують від 300 до 400 грамів якісних плодів привабливого товарного вигляду. Щоб капуста виглядала добре і мала правильну форму, під час росту вершечок рослини зрізають. Усе це потрібно робити вручну. Збирають брюссельську капусту також руками: спершу обривають листя, а потім зривають качанчики.
- Для довідки: Брюссельська капуста – досить корисний продукт. За кількістю амінокислот та вітаміну С вона перевершує навіть броколі. Вітаміну С у цій культурі в два рази більше, ніж у цитрусових фруктах. Також така капуста містить білок, фолієву кислоту та вітаміни групи К. Продукт радять вживати тим, хто прагне схуднути, а також вагітним. Утім не рекомендують їсти таку капусту людям, що мають хвороби шлунково-кишкового тракту чи щитовидної залози.
Фермер реалізовує капусту в супермаркети Київщини. Наразі закупівельна ціна на неї становить близько 60 грн за кілограм. У роздріб же брюссельську капусту продають вже по 100 грн за кілограм.
SEEDS за матеріалами ТСН
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!