Білковий стаканчик для кави, бутерброд з пакетом та інші пропозиції від сумського науковця
Одноразовий екологічний посуд від Дмитра Бідюка, науковця з Сумського аграрного університету, цікавий як у дизайнерському плані, так і в гастрономічному. Винахідник запропонував білкові стаканчики для кави, мармеладні соломинки для коктейлів і навіть пакети, які можна з’їсти разом з бутербродом.
Такі стаканчики можна використовувати як одноразову тару чи форму для випікання, кексів, наприклад, або для зберігання продукту у морозильній камері. Для їх виготовлення було взято природний білок та полісахариди – речовини, які широко використовують у харчовій промисловості і є цілком безпечними для здоров’я людини, як, наприклад крохмаль чи популярний агар-агар. Додали до основи морквяний сік для надання кольору, зробили прес-форму, – і отримали екологічний посуд.
Ще одним зразком екологічного посуду стала їстівна біосоломинка для коктейлів, і вона може бути із запахом ванілі, полуниці або навіть з ягодою, з джемом.
Розплавлений полісахарид став основою для виготовлення біопакету. Дмитро Бідюк додав до основи кілька натуральних компонентів, – і біопакет став еластичним, здатним витримувати 3,8 кг, а ще − їстівним. Своїм смаком нагадує локшину. При тому, що полісахариди, які є в основі пакета, не засвоюються організмом, вони чудово виводять із нього шкідливі речовини,
Як зауважив сам винахідник, такий одноразовий посуд не обов’язково їсти − він розкладається упродовж кількох днів, і може слугувати добривом для рослин.
За сюжетом ТСН
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!