Арабські туристи та зміна культури харчування зробили баранину популярною
Протягом кількох десятиліть споживання баранини та поголів’я овець в Україні скорочувалось. Утім, протягом кількох останніх років інтерес українських споживачів до цього м’яса помітно пожвавлювався. Наразі навіть спостерігається зростання поголів’я овець у промисловому секторі, повідомляє SEEDS.
Головними факторами, які сприяють розвитку цього сектору сільського господарства є зміна харчових звичок. Ресторани частіше пропонують страви з баранини також на розвиток галузі впливає пожвавлення інтересу до України з боку туристів з країн Близького Сходу, зокрема з Саудівської Аравії. Крім того, розвивається експорт живої малої рогатої худоби до Туреччини, Лівану та інших країн.
За останній рік промислове поголів’я овець зросло на 1,3%, кількість же тварин у господарствах населення зменшилась. Утім, голова Громадської організації “Асоціація вівчарів” Василь Стефурак говорить, що варто орієнтуватися на показники промисловості, оскільки щодо поголів’я в господарствах населення дані недостатньо точні.
За словами пана Стефурака галузь поступово розвивається, вівчарі оновлюють поголів’я, закуповуючи тварин більш продуктивних порід. Також розвивається сироваріння та зелений туризм.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram“7 років тому ми зайнялися перезавантаженням вівчарства: почали збільшувати чисельність поголів’я, вирощувати продуктивніших тварин за рахунок сучасних, інтенсивних європейських порід. Зараз ми збуваємо старі неефективні породи та нарощуємо промислове поголів’я порід з хорошою якістю м’яса. На ринку з’являється висококласна дорога баранина, тому спостерігається такий великий ріст споживання”, – зазначив Василь Стефурак у коментарі для видання AgroPortal.ua.
Youtube та Підписуйтесь!