Американський сомельє: в Україні виробляють багато хорошого вина
Закриття кордонів, спричинене пандемією, сприяло розвитку внутрішнього туризму. Зокрема, в Україні активно розвивається гастрономічний туризм. Створюються нові смачні туристичні маршрути “Дорога смаку та вина”, “Гуцульські сирні плаї”, “Шлях Херсонської юшки” та ін. Наявність попиту сприяє появі нових вакансій у туристичній індустрії і таких фахівців готують в Україні. Наприклад, у Херсонському державному аграрно-економічному університеті готують гідів. Студентів навчають і з допомогою практичного досвіду. Наприклад, днями до закладу завітав сомельє з США Адам Віньола, який провів майстер-клас з дегустації. Американському фахівцеві сподобались українські вина, повідомляє SEEDS.
Читайте також: Дорога сирів: новий туристичний маршрут з’явився в українських Карпатах
“Україна, і зокрема Херсонщина, багаті на хороше вино. Гості регіону мають розуміти, як ним насолоджуватися і цінувати цей продукт. Ця індустрія активно розвивається. Ми бачимо це у різних формах. Активно розвиваються, як маленькі виноробні, так і великі підприємства галузі. Ми хочемо показати культуру споживання вина”, – зазначив Адам Віньола.
Читайте також: Дорога смаку Чернігівщини згуртувала 18 крафтярів області
“Наразі на території Херсонської області реалізовують європейський проєкт – “Дорога вина і смаку”. У рамках цього проєкту розроблено багато різноманітних гастроекскурсій, де можна посмакувати автентичними юшками, крафтовим вином та іншими регіональними продуктами”, – розповідає Наталія Шальнова, фахівчиня екскурсійного супроводу з Херсона.
SEEDS за матеріалами Суспільне Херсон
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!