Альпійських кіз вирощують фермери на Кіровоградщині
Колишній свинокомплекс на 27-му кілометрі від Кропивницького перетворили на домівку для кіз альпійської породи. Тварин завезли на Кіровоградщину аж із Франції у 2017 році, повідомляє SEEDS.
Цікаво, що кози такої породи не мекають. Також особливістю є те, що у тварин панує матріархат – цапи не головні. Самиць утримують окремо, і серед них проявляється лідерка, яка керує групою кіз. Головна тварина навіть може заборонити “подругам” їсти, розповідає керівник ферми Анатолій Русачененко.
Кожна альпійська коза дає в середньому 5 літрів молока на день. Воно досить жирне, тому добре підходить для виробництва сирів. На господарстві виготовляють чотири види сирів, йогурти та молочні десерти. Також на ферму запрошують туристів.
SEEDS.org.ua за матеріалами Суспільне Кропивницький
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!